Med hål i skärmen för kameran

Honor gav förhandstitt på View 20

Huaweis systerbolag gav en förhandstitt på sin kommande toppmodell Honor View 20, med 48-megapixelkamera och skärm med hål för frontkameran.

Publicerad Uppdaterad

Huawei och Honor arbetar numera som separata organisationer i Sverige, med separat distribution och marknadsföring. Om det ökar eller minskar chansen att Honor View 20 kommer till sverige kan vi dock inte bedöma. Tidigare Honor View-modeller har inte sålts i Sverige, men läget är som sagt annorlunda nu.

Telefonen ska lanseras officiellt först den 26 december i Bejing, följt av en internationell lansering i Paris den 22 januari, men Honor kunde inte låta bli att visa upp den i förtid på ett event i Hong Kong.

Det som först drar till sig uppmärksamheten är förstås skärmen, som täcker nästan hela framsidan sånär som på ett hål för selfiekameran. Enligt Honor ska hålet vara mindre än vad man väntar sig att konkurrenterna ska ha, 4,5 mm i diameter för att vara exakt.

Honor avslöjade också att telefonen på baksidan ska ha en 48-megapixelkamera med Sonys IMX586-sensor, som lanserades i somras och lovar ytterligare ett kliv i skärpa på mobilkamerabilderna. För mörkerfoto ska fyra pixlar kombineras till en 12-megapixelbild med bättre ljusskänslighet.

Telefonen drivs av Huaweis toppchipset Kirin 980 som vi sett i Huawei Mate 20 Pro, och man talade på presentationen om "AI-funktioner" som i våra öron låter mer som synonym för automatiska funktioner. Som exempel ges en funktion som ska kombinera mobilnät och Wifi för snabbare datanedladdning, vilket vi sett redan tidigare från Huawei.

Vi har ingen indikation om pris på Honor View 20, men om Huawei följer sitt vanliga mönster kommer den att bli en bit billigare än Huawei Mate 20 Pro. Mer om eventuell svensk lansering lär vi få veta tidigast vid Europalanseringen den 22 januari.

Källa