1
1
https://www.mobil.se/nyheter/hoppet-inte-ute-gamla-klockor-kan-kanske-fa-nya-wear-os
570527
Nyheter
falskt
Motstridiga bud

Hoppet inte ute: Gamla klockor kan (kanske) få nya Wear OS

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/wearos_1.jpg?itok=434QBDgB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/wearos_1.jpg?itok=RP8X-kfl', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/wearos_1.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Många bud på huruvida nya Wear OS kommer till gamla enheter eller inte.

Qualcomm har konstaterat att deras nuvarande kretsar stöder den kommande stora uppdateringen av Wear OS 3.0 som Google och Samsung utvecklar tillsammans. Enligt Qualcomm kan både Snapdragon Wear 4100 och den äldre Snapdragon Wear 3100 köra det kommande operativsystemet, och de ska dessutom arbeta tillsammans med Google för att göra stödet så omfattande som möjligt.

Trots Qualcomms självsäkerhet kan det dock bli tveksamt hur det blir med uppgraderingsmöjligheterna och att det kommer att handla mycket om hur olika tillverkaren väljer att hantera en eventuell uppdatering. Fossil har till exempel sagt att de inte kommer att uppdatera sina befintliga enheter inklusive Fossil Gen 5E medan Mobvoi är osäkra på framtiden även med sina nya enheter TicWatch Pro 3 GPS och TicWatch E3.

Även Google verkar osäkra på framtiden för äldre enheter och har sagt i ett uttalande att användarna är en topprioritet för företaget, men att man inte har några tidsplaner eller uppgifter om för vilka enheter det nya uppdaterade Wear OS kommer att släppas. De konstaterar också att det finns många tekniska aspekter som måste klaffa för att användarupplevelsen ska bli tillräckligt bra.

Mycket tyder på att det kan komma att bli ett utbredd stöd för Wear OS 3 även på lite äldre enheter, men att den stora frågan är vilka hårdvarutillverkare som kommer att bry sig om att lägga ner tid och pengar på en uppdatering.