Specifikationer avslöjade för HTC One W8

HTC:s Windowsmobil lanseras 19 augusti

HTC gör en Windows Phone-variant av flaggskeppsmobilen One M8 som tros få namnet One W8.

Publicerad Uppdaterad

HTC tar sin flaggskeppsmobil One M8 som grund för att skapa en ny variant av mobilen som kör Windows Phone 8.1 istället för Android. Inledningsvis kommer telefonen säljas i USA genom operatören Verizon, vilket tidigare läckta renderade bilder på operatörens webbplats också vittnar om.

På tisdag nästa vecka, 19 augusti, har HTC bjudit in till ett arrangemang i New York där telefonen väntas lanseras. Redan nu har dock det mesta kring telefonen avslöjats. Windows Phone Central uppger sig ha kommit över de fullständiga specifikationerna för enheten. Specifikationerna bjuder inte på några överraskningar utan de tycks på punkt för punkt överensstämma med den befintliga Android-varianten av HTC One M8.

Den Snapdragon 801-försedda mobilen är bland annat utrustad med en fyrkärnig processor på 2,3 gigahertz, arbetsminne på 2 gigabyte, 32 gigabyte internt lagringsutrymme och batteri på 2 600 milliamperetimmar. Precis som Android-versionen One M8 kommer baksidan av One W8 vara utrustad med en duokamera, där den ena av de dubbla kameragluggarna bland annat används för att låta användaren ta bilder där fokus kan justeras i efterhand.

Genom integration med personliga assistenten Cortana kommer ett särskilt skal kunna användas ihop med enheten där det ska gå att interagera med telefonen utan att skalet behöver öppnas. Den här funktionen har setts som ett tecken på att HTC:s kommande Windowsmobil kommer vara försedd med kommande Update 1-varianten av Windows Phone 8.1, där stöd för olika skalfunktioner finns med i operativsystemet.

Vi testade den ursprungliga Android-varianten av HTC One M8 tidigare i år. Vår recensent Daniel Hessel gav då telefonen toppbetyg och framhöll bland annat dess kvalitetskänsla samt de, för att sitta på en mobiltelefon, riktigt bra högtalarna - vilka också väntas sittas på den kommande Windows Phone-varianten av telefonen.

Källa