Dxomark har testat båda två

Huawei Mate 50 Pro slår Google Pixel 7 Pro: Utsedd till bästa kameramobil

Företaget Dxomark har gjort sig ett namn på att bedöma framförallt mobilkameror och efter att de utsåg Googles Pixel 7 Pro till bästa kameramobil i mitten av oktober så har den nu fått se sig besegrad.

Publicerad Uppdaterad

Bland de negativa sakerna som Huawei Mate 50 Pro får kritik för i testet nämns att den saknar 5G, en följd av den amerikanska blockaden mot bolaget, men i övrigt hyllar Dxomark Mate 50 Pro på nästan varje punkt. Kameran ska till exempel vara “enastående” på att ta bra bilder i mörker, den har utmärkta zoomegenskaper med riktigt bra detaljrikedom i bilderna och vidvinkeln såväl som video inomhus och utomhus prisas.

Utöver bristen på 5G så hittar Dxomark bara två andra egenskaper att klaga på och det är en viss fördröjning när du ska ta bilder i utmanande situationer samt att förhandsvisningen enligt testarna på Dxomark inte tillräckligt väl avspeglar den färdiga bilden. 

Pixel 7 Pro prisas för fina hudtoner

Google Pixel 7, Google Pixel 7 Pro

Totalt får Huawei Mate 50 Pro 149 poäng, vilket alltså är mer än någon telefon tidigare fått. Som jämförelse tycker Dxomark att den tidigare ledaren, Google Pixel 7 Pro är bra på att ta bilder av personer med naturlig färgåtergivning av hudtoner, har bra skakreducering i video, har snabb autofokus och överlag ger bra bilder i alla situationer. Den får dock kritik för brus i bilder tagna i mörker och att videofilmer i mörker lätt blir underexponerade. Dxomark klagar även på att ansikten kan hamna ur fokus i vissa situationer och att detaljrikedomen kan vara dålig vid inzoomning på nära håll.

Google Pixel 7 Pro har fått totalt 147 poäng i Dxomarks ranking, två poäng mindre än Huawei Mate 50 Pro och samma totalsumma som Honor Magic 4 Ultimate. Iphone 14 Pro och 14 Pro Max ligger på delad fjärdeplats medan Huawei P50 Pro är sexa och Iphone 13 Pro, 13 Pro Max och Xiaomi Mi 11 Ultra delar på sjundeplatsen.  

Huawei Mate 50 Pro säljs idag inte i Sverige, men Huawei har nyligen tagit i den till försäljning i en handfull andra europeiska länder. Den finns till exempel i Polen, Bulgarien, Rumänien och Estland.