Toppmodellen

Huawei Mate 9 Pro kommer till Sverige

Vi missade Huawei Mate 9, men som plåster på såren får vi den lite mer intressanta Pro-utgåvan.

Publicerad Uppdaterad

Precis som vi pratat om tidigare på Mobil skulle Huawei lansera något idag. Detta något är Huawei Mate 9 Pro. På många sätt är modellen identisk med ”vanliga” Mate 9, med Kirin 960 som systemchip, andra generationens dubbelkamera med Leica-märkning, 4000 mAh stort batteri och Android 7.0 med senaste versionen av Huaweis EMUI-gränssnitt.


Skillnaderna här är att det är en mindre skärm, 5,5 tum mot 5,9, men med upplösningen 2560 x 1440 pixel mot den 1080p-upplösning den större modellen har. Varianten som lanseras i Sverige får dessutom sex gigabyte arbetsminne (fyra i Mate 9) och 128 gigabyte lagring. Kort och gott är det den Mate 9 Porsche edition som lanserades samtidigt som vanliga Mate 9, men utan bilmärket fastklistrat.


Utan bilmärket blir även prislappen något lägre. När telefonen släpps till försäljning den 20 december kommer riktpriset att landa på 7990 kronor.


En sak till, minns ni nyheten förra veckan när vi skrev om lanseringen? Då sa vi att vi skulle berätta mer när vi visste. Vi tummade lite på sanningen där. Kolla in på Mobil.se framåt eftermiddagen för att kunna läsa det första testet på Huaweis senaste toppmodell.