https://www.mobil.se/nyheter/huawei-n-rmar-sig-standard-android
562300
Nyheter
Applåda

Huawei närmar sig standard Android

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Huawei%20Mate%209.jpg?itok=hZwZRkqB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Huawei%20Mate%209.jpg?itok=ctr2uj0p', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Huawei%20Mate%209.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
En video visar att Huaweis senaste gränssnitt är närmare Googles original än tidigare upplagor.

Det är en video på gränssnittet EMUI 5.0 som redan används i Mate 9 som visas upp i videon. Det som blir tydligt är att det till stor utsträckning baseras på Android 7.0. Tidigare Huawei-gränssnitt har mer gått en egen väg, bland annat genom att inte inkludera en applåda utan istället lägga alla appar på startskärmar, som Apple gör med Ios på Iphone och Ipad.

Notifikationslisten är också omgjord att vara mer som Android 7.0, och det går att köra ”splitscreen” det vill säga två appar (som stödjer funktionen) samtidigt på skärmen. 

En väldigt intressant nyhet är att det går att köra två aktiva versioner av en app samtidigt. Det kan vara användbart eftersom Huawei-mobiler ofta har plats för dubbla simkort, och då kan man alltså exempelvis köra samma chattapp för vardera mobiltelefonnummer.