Uppgifter från Huaweichef på Weibo

“Huawei ska uppdatera P20 och Mate 10 Pro till Android 9 Pie”

Det är terminalchefen på Huawei som på det sociala nätverket Weibo bekräftar att teknikerna jobbar för fullt med uppdateringen.

Publicerad Uppdaterad

Huawei Mate 10 Pro och P20 (vi antar att det inkluderar både P20 och P20 Pro) ska få uppdateringen till Android 9.0 Pie, liksom Honor 10 och Honor V10. Det uppger produktchefen för Huaweis mobiltelefoner i en postning på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Twitter. Meddelandet är på kinesiska och han hänvisar till ett foruminlägg på Huaweis officiella hemsida. Mobil har sökt ansvariga på Huawei i Sverige som inte kan bekräfta eller dementera uppgifterna, men kontot som postat uppgifterna är verifierat av Weibo och ska alltså tillhöra Huawei-chefen i fråga.

Interna tester

I meddelandet som postas får vi veta att inget datum för när telefonerna kan få uppdateringen ännu finns, men att interna tester pågår och att anpassningsarbetet är i full gång. Eventuellt kan fler telefoner tillkomma till Huaweis lista över vilka som kommer att uppdateras, men uppgifterna kring det är ännu osäkra. Huawei har tidigare sagt att man har intentionen att bli bättre på snabba uppdateringar, men har samtidigt sitt gränssnitt EMUI med funktioner som tillsammans med Android i sig behöver anpassas innan telefonerna kan få uppdateringen. 

Källa