Tisdag

Huawei släpper Sverigenytt nästa vecka

På tisdag nästa vecka släpper Huawei något nytt i Sverige, enligt en inbjudan som gått ut.

Publicerad Uppdaterad

När Huawei presenterade Mate 9 och Mate 9 Porsche edition tidigare den här månaden blev vi svenskar snabbt besvikna när vi fick reda på att åtminstone vanliga Mate inte skulle dyka upp här.

Men något har de bevisligen i bagaget, då företaget nyligen skickade ut en inbjudan till ett event här i Sverige med texten ”You ain’t seen nothing yet”. Eventet äger rum på tisdag förmiddag och sett till texten känns det som att de vill slå på stora trumman, så att det rör sig om tidigare lanserade Nova eller liknande känns inte helt troligt.

Betyder det att vi kommer få se Mate 9 här ändå? Och i så fall, varför sa de inte så från början? Eller kan det vara så att den Mate 9 Pro som lanserades i början av den här veckan kommer hit? Den mobilen var i stort sett den mindre Porsche-utgåvan av Mate 9, fast utan bilmärket. Samtidigt brukar olika ”pro-versioner” av mobiler inte vara de som letar sig hit till Sverige. Att vi i lilla Sverige skulle få en helt egen lur känns däremot mindre sannolikt, så rimligen går det att ringa in något.

På tisdag vet vi mer och ni får så klart veta när vi gör det.