Interna tester och betatester

Huawei testar Android 9.0 Pie på 9 modeller

Huawei har inte varit bland de bättre på att uppdatera sina mobiler till nya systemversioner, men det kanske det kan bli ändring på i år.

Publicerad Uppdaterad

Huawei är just nu i full fart med att testa Android 9.0 Pie till sina mobiler, och man har gett ett antal olika besked vid olika tillfällen som ger en inte helt glasklar bild av uppdateringen, mer än att man jobbar på flera fronter samtidigt.

Klart är i alla fall att man interntestar uppdateringen till Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Mate RS Porsche Design, P20 Pro, P20, Honor V10, Honor 10 och Honor Play. Man arbetar alltså med uppdateringen på minst 9 modeller redan nu.

Företaget planerar också inom kort att starta en betatestperiod för uppdateringen i Kina, med totalt 2000 testdeltagare.

En talesperson från Huawei i Sydafrika har också nyligen sagt att man på IFA-mässan, som börjar på fredag, kommer att lansera sitt användargränssnitt EMUI 9.0 baserat på Android 9.0 Pie i skarp version till Huawei P20. Det får nog dock tolkas som att det är just Huaweis gränssnitt som lanseras skarpt, inte den underliggande Androidversionen.

Att så många modeller testas beror i och för sig mer på att företaget lanserat många modeller på sistone. Samtliga av de uppräknade telefonerna är toppmodeller som släppts för mindre än ett år sedan och inga tillhör mellanprisklassen. Förhoppningsvis är detta ändå ett tecken på en mer ambitiös uppdateringspolicy för Huawei i framtiden.

Källa