En dryg vecka innan lansering

Huawei visar smakprov på kommande P40-serien

En skärm som är kurvad även ner på kortsidan och en utstickande kameramodul syns i Huaweis egen film.

Publicerad Uppdaterad

Det är den 26:e mars, om en dryg vecka, som Huawei sedan tidigare meddelat att den nya P40-serien ska lanseras. Ursprungligen var planen att det skulle ske under ett stort evenemang i Paris, men numera är det bekräftat att lanseringen givetvis som följd av Coronavirusets framfart kommer ske på annat sätt. Det blir istället för ett fysiskt event en lansering på Youtube.

För en kort stund sedan postade Huawei själva en kort film som ger oss lite mer information om vad telefonerna som ska lanseras erbjuder. Filmen är publicerad på Huaweis officiella Youtube-konto och visar begränsade smakprov på designen. Det som syns är telefonens kant där skärmen flödar över kanten på såväl kort- som långsidor och en kameramodul som sticker ut på baksidan.

Evan Blass visar bild

Den etablerade läckaren Evan Blass är lite mer generös med detaljer och har postat en bild som ska visa telefonen i sin helhet. Evan Blass bild visar olika variationer med telefoner med tre, fyra eller fem kameror, troligen helt enkelt de tre olika versioner av telefonen som ska lanseras.

Precis som Mate XS vi på Mobil nyligen testat hör P40 till de första telefoner från Huawei som saknar Google Plays appbutik och Google-tjänster. Det här innebär att man istället är hänvisad till Huaweis egen appbutik Huawei Appgallery, en butik Huawei nu jobbar hårt tillsammans med utvecklare världen över för att fylla med mer innehåll.