Annons

Husqvarna Battery Box

Hyr verktyg från den uppkopplade trädgårdsboden

På samma sätt som man i en bilpool kan dela bilar hoppas Husqvarna att man ska kunna samsas om elektriska trädgårdsredskap.

Publicerad Uppdaterad

Huskvarna Battery Box kallar man experimentet, ett obemannat uppkopplat trädgårdsskjul på 8 x 3 meter i Bromma Blocks i västra Stockhom. Skjulet innehåller elektriska häcksaxar, motorsågar, blåsare och trimmers i sina laddare, totalt är det 30 stycken skåp.

Delningen sköts via en app. För 350 kronor per dag bokar man ett redskap via appen. Appen används också till betalning, manualer och att öppna och låsa skåpen.

– Bilar och hem är redan en etablerad del av delningsekonomin. Att dela produkter som man bara behöver ibland, som en häcksax, ligger i tiden för många villaägare. Husqvarna Battery Box är ett bra exempel på vårt intresse för att utveckla nya innovativa och hållbara lösningar som är bra både för omvärlden och våra återförsäljare, säger Pavel Hajman på Husqvarna.

Förutom Husqvarna står Telenor Connexion för infrastruktur och molntjänst, Zuora har gjort betalningslösningen och HiQ har utvecklat appen och systemet. Experimentet påbörjas den 1 maj och pågår till den sista oktober.

Källa