Gå med du också

I dag startar årets Movember-kampanj

Foto: Antti T. Nissinen/Flickr Inspiration från Movembers Instagram-konto.

Mobilbusiness och Mobil vill förbättra mäns hälsa och bekämpa prostatacancer.

Publicerad Uppdaterad

Den 1 november, går startskottet för Movember, den globala kampanj som döper om november till Movember och uppmanar män att odla en yvig mustasch, en Mo. Syftet är att, genom de frågor den yviga ansiktsbehåringen ger upphov till, sprida information om mäns hälsa och vad man som man kan göra för att förbättra den. Dessutom hjälps deltagarna åt att samla in pengar till forskning om prostatacancer.

I år hakar Mobilbusiness och Mobil på! Vi uppmuntrar våra läsare att göra detsamma. 

Microsoft Sverige har dessutom skapat nätverket IT-mustaschen och utmanar alla som jobbar i branschen, it-avdelningar såväl som it-bolag, att delta i kampanjen. I skrivandes stund har nätverket 24 lag och över 300 medlemmar. Totalt har 3 659 svenskar anmält sig och samlat in 262 343 kronor och Sverige ligger därmed på femte plats på Movembers topplista, vilken uppdateras varje timme.

Självklart kan även kvinnor gå med och, om än mustaschlösa, och kallade Mo Sistas iställetr för Mo Bros, informera om mäns hälsa och samla in pengar.

Enkelt med hjälp av app
Med hjälp av nylanserade Movember 2014-appen, som finns för Ios och Android, kan Mo Bros löpande ladda upp och dela bilder på sin mustaschodling, eller skapa en stop motion-video av dess utveckling. Dessutom kan både Mo Bros och Mo Sistas exemplevis rektrytera nya Mo Bros och Mo Si, göra donationer eller få värdefulla hälsotips att dela med sig av till andra.

Följ mustaschodlare genom Movembers nyanserade app.

Move: rör på dig!
Det sistnämnda handlar mycket om att få män att Mo-ve, röra på sig. Små förändringar gör stora skillnader:

– Rör dig mycket i vardagen. Varje lite steg räknas – ta trapporna i stället för hissen, ta en promenad på lunchen, stå upp istället för att sitta, tipsar Movember om på sin hemsida

Mobila hjälpmedel
För de redan fitnessfrälsta rekommenderar vi på Mobil och Mobilbusiness att spana in nylanserade Google Fitness, läsa vår genomgång av Apple Healthkit, eller kolla in några av alla de hälsoappar eller träningstillbehör som vi ständigt testar. 

MOBILIZE YOUR BUSINESS
Hör Movember berätta om hur deras mustaschkampanj spridits över hela världen genom mobilen på Mobilbusiness heldagskonferens Mobilize Your Business. Säkra din plats redan i dag – köp biljett här.

Inspiration från Movembers Instagram-konto.

PROSTATACANCER I SVERIGE

  • Det är den vanligaste cancerformen hos män
  • En tredjedel av all cancer hos män är prostatacancer
  • 10 000 svenska män får diagnosen varje år
  • 2 500 svenskar dör av prostatacancer årligen, det är en var fjärde timme
  • Kvinnor påverkas också. Många kommer någon gång vara med om att en närstående drabbas prostatacancer 

Källa: Movember