Annons

Idag: Säljstart för första Jolla-mobilen

Idag börjar Jolla sälja sin första mobiltelefon och det är finska operatören DNA som är först ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är alltså Jollas hemland Finland som är först ut och på operatören DNA har man förberett lanseringsspektaklet, vilket visas på filmen nedan.

Den som inte befinner sig i Finland och kan köpa telefonen där kan följa förberedelserna och händelserna via nätet och på Jollas officiella Twitterkonto kunde man till exempel se hur de första telefonerna packades i sina kartonger, det som syns på bilden här ovan. Jolla har tidigare berättat att man siktade på en lansering innan året är slut och det var först nyligen som man lovade att de första telefonerna skulle gå ut till försäljning den 27 november, ett löfte man nu alltså håller.

Klarar Androidappar
Sailfish OS som används i telefonen kan köra även Androidappar och nyligen meddelades det att svenska Appello tagit fram kartappen i systemet, baserat på kartor från Nokias kartbolag Here.

Jolla öppnade förbokningen i maj i år och i augusti meddelade man att de först tillverkade telefonerna såldes slut i mitten av juli. På Jollas hemsida kan man fortfarande anmäla sig för att bli kontaktad när det finns möjlighet att köpa telefonen.