Skippa kassakö

Ikea låter dig nu skanna varorna själv med mobilen

Det är två varuhus i Sverige som börjar testa tekniken och under hösten ska övriga Ikea-varuhus haka på.

Publicerad Uppdaterad

Det är Ikeas vanliga app i mobilen som man numera kan använda även för att skanna varor på plats i varuhusen. Du packar varorna själv direkt och vid kassorna checkar du ut och betalar du sedan i en speciell expresskassa. 

Tanken är så klart att du i största möjliga mån ska slippa stå i någon kö när du handlar och möjligheten att skanna varor själv är en del i detta. Ikea har infört en del andra nya köpsätt den senaste tiden och etableringar i stadskärnorna med planeringsstudios, förnyad hemsida och kombinationer av fysisk och digital handel är andra exempel.

Det är varuhusen i Helsingborg och Jönköping som är först ut att testa den nya lösningen och under hösten och vintern ska alla övriga Ikea-varuhus i Sverige börja de med. 

– För att kunna skanna när du handlar på IKEA, behöver du ha laddat ner Ikeas app. Du skannar det du vill handla i varuhuset och packar dina påsar medan du handlar. När du är redo att betala visar du upp en QR-kod i en särskild kassa där du sen betalar med bank- eller presentkort som vanligt, säger Rogier van de Pol som är Payment Leader för IKEA Sverige.