Apple lanserar

Ikväll 19.00: Så blir Iphone 7

Klockan sju ikväll inleder Apple sin lansering i San Francisco och vi rapporterar såklart direkt.

Publicerad Uppdaterad

När Apple ikväll med all sannolikhet lanserar Iphone 7 och Iphone 7 Plus är det en hel del nyheter vi förväntar oss. Ett avsteg från traditionen är dock att Apple, om ryktena stämmer, håller fast vid designen från Iphone 6S och alltså inte förnyar vartannat år som man hittills gjort. En hel del nyheter väntas trots allt i nya Iphone.

Främsta nyheten
En av de mest ihärdiga ryktena är att telefonen, i alla fall Iphone 7 Plus, får kamera med två linser. Den dubbla kameran ska innebära att du kan ta både vidvinkel och tele och dessutom ska det finnas en ljussensor som ger bättre bilder överlag. Enligt ryktet så ska båda kamerorna vara på 12 megapixel.

Omtalat har även varit det faktum att Apple ser ut att ta bort hörlurskontakten och istället låta dig ansluta hörlurar via Lightning-kontakten i botten. Troligen så kommer Apple skicka med ett par hörlurar med Lightning-kontakt samt en adapter för den som föredrar att använda andra lurar med traditionell 3,5-millimeterskontakt, som ju är minst sagt vanligt idag. Ett alternativ är så klart att använda trådlösa lurar med bluetooth-anslutning.

Bättre prestanda
Som med alla nya Iphone räknar vi med att Apple bättrar på prestandan och den här gången har chippet namnet A10. Det sägs även att Iphone 7 Plus ska få 3 GB istället för 2 GB arbetsminne som Iphone 7 får nöja sig med.

Det påstås även att lagringsutrymmet utökas så att den minsta versionen får 32 GB, något som kan behövas med allt större appar och kamera som spelar in i 4K-upplösning.

Mer nyheter
Utöver detta talas det om att Iphone kommer i fler färger, bland annat blå och pianosvart samt att den kan bli vattentålig, eventuellt även får trådlös laddning och en ny hemknapp som är tryckkänslig, men inte är en knapp i riktig bemärkelse som du trycker ner.

Vid motsvarande lansering för ett år sedan visade Apple upp Iphone 6s, Iphone 6s Plus, Ipad Pro och nya Apple TV samt nya armband till Apple Watch. Kanske kan vi få se en uppdaterad klocka redan ikväll. Håll koll på mobil.se klockan 19 ikväll och följ lanseringen direkt. 

Den senaste tiden har det inte nödvändigtvis varit den senaste Iphone som toppat försäljningslistorna. Även Iphone 5s och Iphone SE har förekommit. Idag toppar till exempel Iphone 5s prisjämförelsesajternas popularitetslistor. Är nyheterna i Iphone 7 tillräckliga för att du ska välja den?