Spara plats med Android

Instället för att radera: Arkivera appar i din Android för att spara plats

Om du har dåligt med plats kan appar arkiveras för att frigöra lagringsutrymme.

Publicerad Uppdaterad

Google har nu introducerat en ny funktion som främst är tänkt för mobiler med lite lagringsutrymme eller användare med extremt många appar. Arkiveringsfunktionen gör så att oanvända appar till viss del plockas bort för att frigöra utrymme, men skillnaden jämfört med att avinstallera en app är att en arkiverad app behåller lokala data och ikonen på hemskärmen. Appen markeras med en liten molnikon för att visa att den är arkiverad. Att arkivera en mapp ska enligt Google kunna spara ull till 60 procent av utrymmet.

För att använda appen igen behöver användaren bara trycka på ikonen för att ladda ner den igen och fortsätta där de slutade (så länge appen fortfarande är tillgänglig på Google Play).

Funktionen kommer att dyka upp exempelvis när användaren försöker installera en app men har slut på utrymme, eller att operativsystemet frågar som funktionen ska aktiveras. Det är dock inget som kommer att fungera med alla appar, då den kräver att utvecklaren tar hänsyn till funktionen under utvecklingen.

Google säger dock ingenting om när den här nya funktionaliteten kommer att bli tillgänglig för användare.

Källa