Ute nu

IOS 12 ute nu till Iphone och Ipad - här är viktigaste nyheterna

Ska framförallt förbättra stabilitet och prestanda.

Publicerad Uppdaterad

Du laddar ner uppdateringen under menyn Inställningar, allmänt, programuppdatering. Samtidigt släpps även Watch OS 5 till Apple Watch. Bland nyheterna i Ios 12 finns framförallt förbättrad stabilitet och att systemet ska vara snabbare även på äldre enheter. Dessutom tillkommer funktionen Skärmtid som ska hjälpa dig hålla koll på hur mycket du eller barnen använder era Ios-enheter och om ni vill det få hjälp att begränsa den tiden.

Den nya appen Mätverktyg låter dig mäta saker i omgivningen, men när vi provar att mäta ett bord säger telefonen att det är 88 centimeter medan en kontrollmätning med måttband säger 81 centimeter. Mer användbart är nyheten där notiser från appar sorteras i grupper så att det är enklare at avvisa en hel grupp aviseringar i ett svep.

Personliga emojis

Ytterligare en ny funktion är utvecklingen av Animojis som nu inkluderar även det som kallas Memojis. Du kan genom att välja melan en rad olika utseenden med kombinationer av frisyrer, näsa, läppar mun och så vidare göra en animerad figur som liknar dig. Du kan se ett exempel på Mobils Instagram. Passa gärna på att följa oss när du ändå är där och tittar. Där tar vi dig bland annat med på de stora mässorna och lanseringarna när kommande stora mobilsläpp sker.

länken nedan kan du läsa mer om nyheterna i Ios 12.

I Watch OS 5 till Apple Watch finns till exempel automatisk start av träning, men den detekterar träning när vi testar att ta en vanlig promenad till jobbet.

I Watch OS 5 får man även nya urtavlor, en uppdatering av den Siri-urtavla som fanns sedan tidigare och förbättringar av notiser i klockan och appen Puls.