https://www.mobil.se/nyheter/ios-131-ute-nu-buggfixar-ska-atgarda-bristerna-i-ios-13
567601
Nyheter
Lång lista med ändringar

IOS 13.1 ute nu: Buggfixar ska åtgärda bristerna i IOS 13

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ios13.jpg?itok=M0kbOek4', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ios13.jpg?itok=X6Me3p4u', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ios13.jpg', w: 1125, h: 714, title: ' ' },]
Apple har släppt den första uppdateringen till IOS 13.

För den som är mån om att telefonen och appar i IOS ska fungera till punkt och pricka kan det vara smart att inte uppdatera så snart en ny version av IOS släppts. Apples IOS 13 till Iphone släpptes till Iphone den 20 september och sedan dess har såväl Apple som användare upptäckt brister som nu ska ha fixats. De dagar vi på Mobil använt IOS 13 har vi märkt ovanligt många appkrascher, inte bara av tredjepartsappar utan även av Apples egna appar, som till exempel bildgalleriet. 

IOS 13.1 som nu finns för nedladdning ger en del nya funktioner jämfört med IOS 13. Till exempel aktiveras funktionen i de nya Iphone 11, 11 Pro och 11 Pro Max för att dra nytta av stödet för Ultra Wide Band. Det innebär att telefonen blir mer medveten om exakt var den befinner sig och med den informationen ska du kunna peka med telefonen mot en annan Iphone 11 och på det sättet få den telefon i topp på din Airdrop-lista när du ska föra över filer. Apple Maps får dessutom stöd för att dela ankomsttid och funktionen för batterihälsa utökas genom att den ser till att tiden då Iphone ligger fulladdad minskar, vilket ska utöka batteriets livstid.

I den långa listan med buggfixar finns allt från saknade avsändare i Mail, problem med Memojis, dublettvisningar i kalendern, problem med Icloud, fel vid inloggning med Apple ID och mycket annat. Uppdateringen hittar du, förutsatt att du har en av de Iphone-modeller som stöds, under Inställningar, Allmänt, Programuppdatering i din telefon.

Nya system även till Ipad och till Apple TV

Samtidigt som IOS 13.1 släpps finns nu även de nya systemen tillgänliga för Ipad och för Apple TV. IPad begåvas med Ipad OS 13.1 med bland annat mörkt läge och Apples speltjänst Apple Arcade där du för en fast månadskonstnad får fri tillgång till en rad olika spel, i dagsläget över 100 spel för 59 kronor i månaden. Speltjänsten kommer även till Apple TV.