Nya Ipad och Ipad Mini

Ipad Air till Sverige 1 november

Ipad mini blir också utrustad med A7-systemprocessorn, samt den nya rörelseprocessorn M7.
Nya Ipad Air är utrustad med Apples nya A7-processor, och uppges vara åtta gånger snabbare än den första Ipaden.
Apple valde också att uppdatera sin Ipad mini med en högupplöst retina-skärm.
Precis som rykten föreslog blev det två nya paddor från Apple under tisdagskvällen. Överraskningen blev att Apple lägger till Air som tilläggsnamn till nya Ipad.

På tisdagen visade Apple på ett event som hölls i San Francisco en rad nya enheter, bland dessa en ny Ipad, Ipad Air, och en ny Ipad Mini med retinaskärm. Ipad Air, med stöd för svenskt 4G, släpps i Sverige den 1 november. Ipad Mini lanseras senare under november.

Publicerad Uppdaterad

Apple visade på tisdagen en rad nya prylar och även uppdateringar till olika appar. Bland de nya enheterna presenterades en ny tunnare och lättare Ipad, Ipad Air, samt en ny Ipad Mini med retinaskärm.

Ipad Air är utrustad med en 9,7 tums retinaskärm med upplösning 2048 x 1536 och Apples A7-chip med 64-bitarsprocessor, som gör enheten åtta gånger snabbare än första Ipaden och ger den 72 gånger snabbare grafik. Den har en ram som är 43 procent tunnare än föregångaren, Ipad fjärde generation, och är 28 procent lättare, på 453 gram. Enheten får även snabbare wifi, med stöd för upp till 300 megabit per sekund, tack vare MIMO-tekniken (multiple-in-multiple-out). Den har också stöd för svenskt 4G. Apple lovar tio timmars batteritid.

Apples nya Ipad Air.

För sin del får 7,9 tummaren Ipad Mini, en mindre kopia av Ipad Air, en retinaskärm med samma upplösning och även den Apples A7-chip och Apples rörelseprocessor M7, som gjorde debut i Iphone 5s.

Kameran har förbättrats på båda plattorna till fem megapixel med 1080p videostöd samt dubbla mikrofoner.

Apple har hittills sålt 170 miljoner Ipad.

Så mycket kostar Ipad Air och Ipad Mini

Ipad Air kommer att finnas i vitt och silver samt grått och svart.

Så mycket kostar den i USA.

Ipad Air med WiFi med 16 GB: 499 dollar

Ipad Air med wifi med 32GB: 699 dollar

Ipad Air med 128 GB: 799 dollar

Ipad Air med Wi-Fi + LTE med 16 GB: 629 dollar

Ipad Air med Wi-Fi + LTE med 32 GB: 829 dollar

Ipad Air med Wi-Fi + LTE med 128 GB: 929 dollar

Ipad mini med wifi med 16 GB: 399 dollar

Ipad mini med wifi med 32 GB: 499 dollar

Ipad mini med wifi med 64 GB: 599 dollar

Ipad mini med wifi med 128 GB: 699 dollar

Ipad mini med wifi med 16 GB + LTE: 529 dollar

Ipad mini med wifi med 32 GB + LTE: 629 dollar

Ipad mini med wifi med 64 GB + LTE: 729dollar

Ipad mini med wifi med 128 GB + LTE: 829 dollar

Den uppdaterade Ipad mini har fått en högupplöst retinaskärm.

Apples appar uppdateras och blir gratis

Bland mjukvarunyheterna visades upp – igen – Itunes Radio, dock utan något datum för lanseringen i Sverige. Apple presenterade även de ryktade nya versionerna av så kallade Ilife-appar: Iphoto, Garageband och Imovie, för Ios och Macs operativsystem Mavericks. Båda operativsystem kör mot Icloud och har stöd för 64-bitarsprocessorer. Iphoto till Ipad får också ny design och stöd för fotoböcker. Även Imovie får en ny design och nya funktioner, exempelvis möjligheten att ändra hastighet och köra bild-i-bild. Garageband, även den med ny design, klarar numera upp till 16 spår på både Ipad och Iphone.

Produktivitetsapparna i Iwork, Pages, Numbers och Keynote, som blev kostnadsfria till Ios 7 blir även det för Mac. Nytt är möjligheten att dela dokument med andra, även med dem som inte har ett Icloudkonto och jobbar på PC.

Nya Macbook och gratis OS-uppgradering

Även Apples sortiment av datorer fick förnyelse i form av nya Macbook Air med ökad batteridtid och Macbook Pro med högre prestanda. Apple släppte nya versionen av sitt operativsystem, OSX Maverick, som dessutom erbjuds kostnadsfritt från och med idag för den som har Snow leopard eller senare.