Annons

Obekräftade uppgifter

”Ipad med Face ID släpps 2018”

Så här skulle en Ipad med ”Iphone X-skärm” kunna se ut.
Så här skulle en Ipad med ”Iphone X-skärm” kunna se ut.

Källor till affärspublikationen Bloomberg hävdar att en ny Ipad-modell med flera av de egenskaper som nya Iphone X har – däribland ”kantfri” skärm och Face ID – kommer att släppas under 2018.

Publicerad Uppdaterad

Man kan förstås tvista kring huruvida Iphone X-skärmen verkligen är att betrakta som kantfri. Men en Ipad med skärm enligt samma princip som det nya flaggskeppet ska nu hur som helst vara på väg, enligt källor till Bloomberg. Den nya Ipad-modellen kommer med andra ord att begåvas med både med tunnare kanter och Face ID, det vill säga Apples autentiseringsteknologi som bygger på ansiktsscanning i 3D. Därmed kommer surfplattan också precis som Iphone X att sakna hemknapp. Enligt källorna ska det handla om en Ipad med storleken 10,5 tum. 

Knappast OLED

Det är däremot mindre sannolikt att Apple skulle välja att förse den nya Ipad-modellen med OLED-skärm. Det ska enligt uppgifterna finnas både ekonomiska och tekniska hinder för den saken. Vilka de tekniska hindren är framgår inte, och Samsung använder redan OLED-skärmar i sina Galaxy Tab-surfplattor, så omöjligt är det ju bevisligen inte. Nu säljer man förvisso betydligt färre Galaxy Tab-enheter, så det skulle kunna handla om möjligheten att producera tillräckligt stora volymer med OLED-skärmar för Ipad. Andra detaljer, som huruvida kameraflärpen från Iphone X kommer att finnas även på Ipad-enheten, eller om den kommer att få ett bakstycke i glas, återstår att se. Man bör också hålla i minnet att det än så länge handlar om obekräftade uppgifter. 

Källa