Bättre skärm i kommande Ipad

Ipad Pro kan börja använda oled-skärmar

Apple vill att Ipad Pro ska bli mer premium än någonsin med ny skärmteknik.

Publicerad Uppdaterad

Apple kan vara på gång att byta skärmar i sina kommande Ipad Pro-plattor. Uppgifter säger nämligen att företaget förbereder för att börja använda oled-skärmar från Samsung och LG i kommande Ipad Pro som troligtvis kommer att lanseras under andra halvan av 2021.

Enligt uppgift ska Samsung ha byggt om en del av sin tillverkning i sydkoreanska Asan för att tillverka skärmar för Ipad. Bland annat kommer skärmarna att använda en ny form av lagerhantering för RGB-källorna för att både öka kvaliteten och livslängden på skärmarna eftersom surfplattor ofta används under längre tid än exempelvis en Iphone.

LG ska redan använda en liknande teknik i sina skärmar och har byggt om sin E5-fabrik i sydkoreanska Gumi för produktionen av sina skärmar.

Lanseringen av Ipad Pro med de nya skärmarna kan dock komma att bli försenad, inte enbart på grund av pandemin utan även för att både Samsung och LG sägs arbeta med att förbättra tekniken för bakgrundsbelysningen. Samsung har sedan länge använt oled-skärmar i sina surfplatteskärmar, men Apple ser alltså ut att ta steget först nästa år. I Iphone-familjen var Iphone X den första modellen med oled-skärm.