Förväntningar för hösten

Iphone 16 uppges få mer minne och snabbare Wi-Fi

Höstens Iphone-modeller sägs få uppgraderingar på en rad olika punkter.

Det är analytikern och Jeff Pu som har gått ut med information om vad som kan förväntas av höstens Iphone 16-modeller.

Enligt Pu kommer Iphone 16 och Iphone 16 Plus att drivas av A18-processorn, vilket skulle innebära att det är första gången som en av Iphones basmodeller använder en processor som bygger på den kraftfullare och mer effektiva arkitekturen på 3 nm. Detta i kombination med att mängden arbetsminne uppgraderas från 6 till 8 gigabyte. Iphone 16 Pro-modellerna ska komma använda den nya A18 Pro-processorn.

Basmodellerna ska enligt Pu komma att använda samma Qualcomm X70-modem som Iphone 15-modellerna, medan Iphone 16 Pro ska använda nya Qualcomm X75 som baserar sig på en helt ny arkitektur som ska ge både högre överföringshastigheter, bättre täckning, snabbare svarstider och bättre energieffektivitet.

Pu säger också att Iphone 16 och Iphone 16 Plus kommer att få stöd för Wi-Fi 6E, något som för närvarande är exklusivt för Iphone 15 Pro-modellerna. Det har även spekulerats i att Pro-modellerna kan komma att få stöd för Wi-Fi 7, men det ska enligt Pu vara väldigt osäkert med tanke på att standarden precis har blivit godkänd.

Det kan även bli fråga om en uppgraderad kamera för ultravidvinkel för Iphone 16 Pro, från 12 megapixel upp till 48 megapixel.