Annons

Förbokning denna vecka

Iphone 6S har fått svenskt säljdatum

Nu är det klart när Iphone 6S och Iphone 6S Plus börjar säljas i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

I ett pressmeddelande meddelar Apple att de nya Iphone 6S och Iphone 6S Plus börjar säljas i Sverige den 9 oktober, alltså nästa fredag. Då börjar alltså Apple sälja telefonerna i sina egna butiker och bland återförsäljarna är det operatören Tre som var först ut att meddela om säljstart för Iphone 6S och Iphone 6S Plus i Sverige. Såväl Tre som Tele2 och Telia har meddelat att de inleder förhandsbokning klockan 00.01 natten mellan torsdag och fredag på sina respektive webbplatser.

Iphone 6S och Iphone 6S Plus har samma design som föregångarna men har fått bättre prestanda, bättre kamera och har båda stöd för 3D Touch som gör att teleofnerna känner av om du trycker hårdare på skärmen och presenterar genvägar i gränssnittet.

Samtidigt som Apple meddelar säljstart för Iphone 6S och Iphone 6S Plus i Sverige och fler än 40 andra länder säger man även att Iphone 6S och 6S plus slagit försäljningsrekord i de länder där den redan börjat säljas. Under de tre första dagarnas försäljning, Iphone 6S och 6S Plus började ju säljas i bland annat USA i fredags, har Apple sålt 13 miljoner telefoner. Som jämförelse sålda föregångarna Iphone 6 och Iphone 6 Plus i tio miljoner exemplar under lanseringshelgen för ungefär ett år sedan, även det ett försäljningsrekord för Apple.