Det blir ingen ny Iphone SE

Iphone SE 4 uppges vara nedlagd

Apple ska ha lagt ner planerna på en Iphone SE 4.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare har det cirkulerat rykten om att Apple antingen skulle ha lagt ner planerna på att tillverka en Iphone SE 4, eller ha skjutit planerna på framtiden. Nu går läckaren och analytikern Ming-Chi Kuo via publikationen Medium gått ut med informationen att mobilen inte kommer att bli verklighet.

Enligt Kuo har underleverantörer informerats om att ställa in och lägga ner planera på komponenttillverkning för en Iphone SE 4, som tidigare sades skulle kunna komma att lanseras under våren 2024.

Det spekulerades i att just Iphone SE 4 skulle komma att bli en form av experimentmobil för Apples egenutvecklade 5G-krets, för att utifrån detta besluta om kretsen sedan skulle bli en del av de ordinarie Iphone-modellerna. Om informationen om den nedlagda SE 4-modellen stämmer, kan det också innebära att Apple kommer att fortsätta att använda Qualcomms kretsar även i kommande modeller. Det kommer troligtvis i så fall att handla om Snapdragon X70 i Iphone 15-modellerna, medan Iphone 16 kan komma att få en ännu icke utannonserad Snapdragon X75-krets.

Källa