Fler barnsjukdomar gäckar Apples värstinglur

Iphone X-ägare klagar på distorsion

Kort efter uppgifterna om problem med gröna ränder på Iphone X-skärmarna kommer nu vittnesmål om problem med distorsion i högtalarna.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan kom uppgifter om att flera Iphone 8 Plus-ägare upplevde problem med sprakande och brusande ljud från samtalshögtalarna på sina enheter. Och nu tycks samma – eller åtminstone ett liknande – problem ha drabbat ett antal Iphone X-ägare. Diskussionerna om problemen tog fart efter rapporterna om att ett antal enheter tycks ha drabbats av defekta OLED-skärmar, något som ger upphov till en grön rand längs ena långsidan. Ljudproblemet ska uppstå primärt när enheterna används på högsta volym, både när man spelar musik och när man använder högtalarfunktionen vid samtal. 

Omfattningen oklar

Det är i princip omöjligt att i nuläget avgöra omfattningen av problemen. Möjligen är det ett fåtal enheter som har felet och möjligen är det hela mjukvarurelaterat. De vittnesmål om problemen som finns har kommit via kanaler som Twitter och Reddit. Det förkommer även enstaka uppgifter om enheter med distorsion redan vid 50 procents volym. En användare berättar att han fått sin enhet utbytt, men att den nya telefonen hade exakt samma fel. Apple har inte kommenterat saken ännu.

Källa