1
1
https://www.mobil.se/nyheter/iphones-ios-152-kommer-att-visa-servicehistorik
571337
Nyheter
falskt
Digital servicebok

Iphones Ios 15.2 kommer att visa servicehistorik

Få mer information om vad din telefon har fått fixat.

Apple arbetar med Ios version 15.2, och en av de nya funktionerna kommer att vara en servicehistorik som visar vilka delar av enheten som är utbytta eller reparerade samt om telefonen har reparerats med originaldelar eller ej.

Olika Iphone-generationer kommer att visa lite olika information. Iphone XR, XS kommer bara att kunna visa information om batteridelar medan Iphone 11-modeller visar detaljer för både batteri och skärm. Iphone 12- och Iphone 13-modeller kommer att kunna visa för både batteri, skärm och kamera.

För att komma åt historiken behöver du gå till Inställningar, Allmänt trycka på Om. Servicehistoriken kommer bara att visas om enheten har reparerats så att det faktiskt finns något att visa.

Den nya funktionaliteten kommer bland annat att sätta press på tvivelaktiga verkstäder som utlovar äkta reservdelar men sedan använder tredjepartsdelar. Ytterligare en fördel är vid köp av begagnade enheter, då blir det lättare för kunden att få mer information om vad enheten har varit med om. Det kan bli extra viktigt framöver när även privatpersoner ska kunna reparera sina Apple-telefoner.

Uppdateringen till Ios 15.2 beräknas släppas före årsskiftet.

Ämnen