Problem på problem innan lanseringen

Ive om Iphone X: Fem år av motgångar

I en intervju har Apples designer Jony Ive berättat mer om hur utvecklingen av Iphone X gick till.

Publicerad:

12 okt 2017 - 15:17

Uppdaterad:

12 okt 2017 - 15:22

Det är i en intervju med tidningen New Yorker som Jony Ive berättar mer om hur utvecklingen av Iphone X gick till och vilka problem man tvingades övervinna på vägen. 

I intervjun där Ive även pratar om hur mycket om fokusering som han lärt sig av Steve Jobs får vi även veta att Apple tittat på tekniken till Iphone X i fem år. Prototypen för den teknik som senare blev Face-ID var från början stor ungefär som en fotboll och fungerade dessutom inte alls tillfredställande.

Jony Ive poängterar flera gånger vikten av att fokusera på det mål man satt upp och berättar att tekniken inte fungerade 99 procent av utvecklingstiden och att det alltså var först efter många års arbete som ansträngningarna bar frukt.

Nyckeln till framgången säger Ive är att fokusera.
– Steve Jobs har varit en fantastisk lärare för mig i den aspekten. Jag har aldrig mött någon med hans förmåga att fokusera.

Fokuseringen, berättar Ive i intervjun, handlar inte om att över en tid fokusera på ett speciellt uppdrag utan att i varje ögonblick prioritera hårt och framförallt att säga nej till andra idéer som man faktiskt vill göra, men som måste komma i andra hand för att lyckas med det man prioriterat högre.

I intervjun pratar Jony Ive även om vad som inspirerade när man skapade den första versionen av Iphone för nu lite drygt tio år sedan. 

– En stor del av vår motivation när vi skapade Iphone var hatet gentemot de telefoner som fanns då. För att de kändes hemska i handen, för att de inte fungerade och för att de såg ut som skit. För mig bevisade de telefonerna att de som gjort dem saknade ambitioner.

.

.

 

.