Windows Phone-stöd inom kort

Jawbone bygger in stöd för konkurrenter

Hälsoappen från Jawbone uppdaterades idag för att stödja hämtning av data från Fitbit, Misfit Shine, Pebble, Android Wear och även Iwatch.

Publicerad Uppdaterad

Jawbone har en hel del bra idéer med sin aktivitetsmätare Up och dess trådlösa syster Up24, helt klart. Vad vi märkt då vi testat deras stegräknare är däremot inte hur bra själva armbandet är, utan att appen är helt fantastiskt bra.

Det tar Jawbone tillvara på ännu mer från och med idag. Efter dagens uppdatering stödjer nämligen appen import av data från konkurrerande enheter som Fitbit, Misfit Shine, Pebble (via Misfit Shine, som finns inbyggd i Pebble), Android Wear och faktiskt även Iwatch. Trots att den senare inte ens är utannonserad finns det en viss logik bakom det hela. Iwatch förutspås fungera som stegräknare precis som Iphone 5s gör idag med hjälp av ett inbyggt chip för det hela. Alla data synkas sedan med Apples Healthkit, där Jawbone kan plocka data till sin app om du godkänner den möjligheten.

Betyder det här då att Jawbone gör en Nike och ger upp hårdvaran själva helt och hållet? Inte alls, de vill bara kunna knyta till sig fler användare till appen. Som en liten sidonotis och bevis på att de inte ger upp släpps även en firmware-uppdatering till Up24 som dubblar batteritiden, från en vecka till två.

Men det tar inte slut där heller (för att citera gamla TV-shop, ”Men vänta, det kommer mer”). Jawbone passade även på att snabbt visa upp en Windows Phone-version av sin app. Exakt när den kommer eller hur pass heltäckande funktionaliteten är återstår dock att se.