Samma procedur som förra året

Källor: Tre Iphone-modeller i år igen – och även XR får en uppföljare

Enligt källor till Wall Street Journal så ska Apple ha valt att köra på samma tema i år som under 2018, när det handlar om Iphone-modeller: Två med OLED-skärmar och en lite enklare med LCD-skärm.

Publicerad Uppdaterad

Sänkta priser i Japan och Kina. Bättre betalt för inbytestelefoner. Varning för lägre intäkter än väntat. Ja, till och med ett öppet erkännande kring att 2018 års Iphone-modeller inte sålt som man hade tänkt sig. Det finns egentligen hur mycket som helst som borde tala för att Apple skulle tänka om helt och hållet när det gäller Iphone. Men om man får tro färska uppgifter från källor till Wall Street Journal så kommer årets uppställning att se ut exakt som – just det – förra årets. 

Slopar LCD först 2020

Det handlar alltså om två Iphone-modeller med OLED-skärmar samt en lite enklare LCD-version även i år. Det mest anmärkningsvärda är att man därmed väljer att följa upp Iphone XR med en liknande telefon, trots att just XR blivit något av en flopp (beroende lite på vem man frågar och hur man definierar en flopp). Vi får självfallet utgå ifrån att Apple uppgraderar flera av komponenterna på enheterna, och kanske får vi se några designmässiga förändringar också. Men utbudsfilosofin ska alltså ligga fast, om man får tro uppgifterna. Apple sägs dock planera att förse OLED-enheterna med trippelkameror snarare än dagens dubbelkameror, och den enklare LCD-enheten ska uppgraderas från en till två kameror på bakstycket. 

Källa