Iphone SE möter Iphone 8

Kod kan ha läckt detaljer om Apples kommande LCD-Iphone

Apple förväntas släppa tre nya Iphone-modeller i höst, varav en sägs bli något av en budgettelefon med 6,1-tums LCD-skärm. Och nu har utvecklare upptäckt en rad referenser till just den enheten i Apples Xcode-mjukvara, som tycks avslöja flera detaljer om telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Ingenting är ännu officiellt när det gäller Apples förväntade Iphone-lansering i höst. Faktum är att Apple inte ens har aviserat något datum för något lanseringsevent. Förhandsrykten har gjort gällande att det är den 12 september som gäller och att vi då kommer att få se tre nya enheter, men det handlar förstås fortfarande bara om spekulation och obekräftade uppgifter. Två av enheterna ska hur som helst vara regelrätta uppföljare till förra årets Iphone X och kommer med OLED-skärmar på 5,8 respektive 6,5 tum. Den tredje telefonen ska vara ett slags budgetalternativ med 6,1-tums LCD-skärm. Och möjligen kan utvecklare nu ha hittat en del intressant information om just den enheten, djupt inne i Apples mjukvara Xcode. 

Bekräftar LCD-skärmen

Telefonen benämns i koden som ”Iphone xx,” och ”Iphone9.7” och det som framgår är dels att den är utrustad med en DCI P3-LCD-skärmpanel, dels att den – något förvånande – kommer att ha Apples A10-chipset, det vill säga samma chipset som man hittar i Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Det tycks därmed handla mer om ett slags modern variant på Apples gamla budget-enhet Iphone SE, om än i ett helt annat typ av skal. De bildläckor som förekommit så här långt vittnar nämligen om en telefon som på baksidan ser ut ungefär som en Iphone 8, men med ett frontstycke i stil med Iphone X, med en mer eller mindre kantfri skärm samt en sensorpanel i toppen. Det har även förekommit rykten om en ”fjärde” telefonmodell (beroende på hur man vill räkna) i form av en variant på 6,1-tumsenheten med plats för dubbla SIM-kort, men den tros vara exklusivt förbehållen den kinesiska marknaden. 

Källa