Är möjligen på gång trots allt

Kommande Iphone SE 2 kan ha avslöjats av dokument

Efter en initial flora rykten om en uppföljare till Iphone SE under 2018 så har rapport efter rapport gjort gällande att telefonen inte alls är aktuell i år. Men nu kan dokument som lämnats in till myndigheten EEC ha avslöjat att telefonen är på gång, trots allt.

Publicerad Uppdaterad

EEC (Eurasian Economic Commission) auktoriserar elektronikprodukter för en rad olika länder, däribland Ryssland och Armenien. Och alla enheter som är på väg att släppas i regionen måste således ansöka om saken, vilket innebär att det dyker upp dokument som inte sällan röjer dem. Nu har den franska Mac-bloggen Consomac kommit över dokument från Apple rörande nya Iphone-enheter som lämnats in till EEC, och mycket tyder på att det handlar om en ny version av Iphone SE. Just Iphone SE nämns förvisso inte specifikt i dokumenten, men modellnumren har ingen koppling till Apples nuvarande telefoner. Därför handlar det sannolikt om nya enheter. 

Kör ”IOS 11”

Det framgår av dokumenten att enheterna kör ”IOS 11”. Det är oklart huruvida man med det menar IOS 11 i en bredare mening, men sannolikt är det på det viset. Således skulle enheterna troligtvis levereras med IOS 11.3 om de släpptes idag. Modellnumren som dokumentet avser är A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2101, A2103, A2014, A2015 och A2016. Det har förekommit en hel flora rykten om de eventuella specifikationerna på en andra generationens Iphone SE och vad som är mer rimligt att tro än annat är mycket svårt att avgöra. Ett rykte har gjort gällande att Iphone SE 2 skulle komma med A10-processor, men om Apple skulle välja att följa mönstret från lanseringen av den förra enheten så är det snarare A11 Bionic som gäller. Det lär hur som helst inte dröja innan vi får veta vad som gäller, för enheter som passerar hos EEC dyker normalt sett upp någon månad innan presentationen. Det hela rimmar med andra ord ganska bra med ett offentliggörande i samband med Apples utvecklarkonferens WWDC i början av juni. 

Källa