1
1
https://www.mobil.se/nyheter/kopplas-till-mobilen-garmin-lanserar-ekolod-for-hobbyfiskare
569432
Nyheter
falskt
Kastbar teknik kan ge fiskelycka

Kopplas till mobilen: Garmin lanserar ekolod för hobbyfiskare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/garminstrikercast.jpg?itok=irDulZRx', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/garminstrikercast.jpg?itok=5_RBdUvz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/garminstrikercast.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nytt ekolod ska hjälpa sportfiskare att hitta bästa fiskeplatsen.

Tillhör du dem som inte har någon tur när du är ute och fiskar? Nu lanserar Garmin det kastbara ekolodet Striker Cast som låter dig kika under ytan för att se om det finns några fiskar närvarande. Kasta ut ekolodet där du befinner dig, antingen ifrån en båt eller fästa det som ett drag till kastspöet och kasta ut det i vattnet, varvid den börjar skicka bilder trådlöst till en ansluten mobiltelefon. 

Striker Cast kan användas i både salt- och sötvatten samt vid isfiske och kan skapa en bild från cirka 0,5meters djup ner till 45 meter. Ekolodsdata samt vattentemperatur kan sedan överföras på upp till 60 meters avstånd.

Striker Cast bör användas tillsammans med en lina som klarar minst nio kilo. Batteritiden ska enligt Garmin överstiga tio timmar, och för att spara ström aktiveras ekolodet automatiskt när det kommer i kontakt med vatten, och stängs av igen när det lyfts upp.

Striker Cast finns i två versioner där den utan gps har ett riktpris på 1699 kronor och den med gps 2199 kronor, och appen finns till Ios och Android.

Ämnen