Kreditkortsmobil från LG

Nu gör också LG en telefon i miniformat som liknar en klassisk miniräknare. Precis som med Samsungs föregångare är yttermåtten ungefär samma som för ett kreditkort.

Publicerad Uppdaterad

Koreanska Samsung har på senare tid satsat på kreditkorts-liknande mobiltelefoner i miniformat.

Nu har det här blivit en koreansk specialitet. Först ut var den koreanska utmanaren VK Mobile sina kreditkorts-små mobiltelefoner, bland annat modellen VK2010 (som också finns att köpa i Sverige).

Koreanska lokalkonkurrenten Samsung har sedan dess hunnit med att släppa både P300 och uppföljaren P310 - båda i miniformat som en klassisk miniräknare.

Nu vill alltså en tredje koreansk mobiltillverkare - LG Electronics - vara med i konkurrensen med en egen miniräknar-mobil.

LG KE820 är namnet, och den ska enligt uppgift vara 2 gram lättare än Samsungs P310. LG KE820 ska väga 73 gram, och måtten ska vara 95 x 52 x 9,9 mm, enligt en fransk webbsida om mobiltelefoner.

Men det ska även finnas 2-megapixelkamera samt mp3-spelare. För den som vill ha KE820 som musikmobil kan det också vara bra att veta att den har plats för minneskort (microSD).