Prisrykte

Läcka: Det här blir priset på Samsungs Galaxy S21 FE

Ryktena kring Samsungs kommande Galaxy S21 FE har varit många, men just priset har det inte varit så många som diskuterat ännu. Nu kommer en rapport som sägs avslöja vad priset blir, och det är något bekant över det.

Publicerad Uppdaterad

Läckorna kring Samsungs Galaxy S21 FE har varit många och de flesta specifikationerna har redan flutit ut på nätet via diverse små ryktesbäckar. Däremot har vi inte sett så mycket om prisnivåerna ännu. Nu har däremot den tyska sidan winfuture.de publicerat uppgifter som säger att basmodellen med 8GB ram och 128 GB lagringsutrymme ska kosta 649 euro. Modellen med mer lagring (256GB) ska kosta 50 euro mer. Vilket är samma pris som fjolårets S20 FE. Priset är ju också, som den uppmärksamme noterat, i euro. Det sägs ju att S21 FE bara kommer att lanseras i Europa för att den inte ska ta upp allt för stor del av de komponenter som det nu är brist på. 

För den som är intresserad av vilka färger den kan tänkas komma i så verkar det som att det blir svart, vit, rosa och en grön variant. 

De specifikationer som ryktas bli Galaxy S21 FE är till exempel att den ska bli lite mindre än Samsung Galaxy S21 Plus men större än S21 med en skärm på 6,4 tum. Kamerauppsättningen ska tydligen få sensorer med 32, 12 och 8 megapixlar för huvudkamera, vidvinkel- respektive telekameran. På framsidan ska en kamera med 32 megapixlar sitta. Batteriet ska tydligen ha 4370 mAh med 25W laddning enligt de obekräftade uppgifter som i dagsläget cirkulerar. 

Vad gäller telefonens chip så ser det ut som om den kommer att laddas med ett Exynos 2100, vilket inte är så konstigt om den nu bara kommer i Europa eftersom Exynos varit Samsungs Europa-alternativ. Föregångaren S20FE hade dock ett Snapdragon från Qualcomm. 

Enligt ryktena ska Samsung galaxy S21 FE släppas den 4 januari nästa år och nu är det i så fall inte så många veckor kvar innan den blir offentlig och ryktesspridningen kan förvandlas till fakta.

Källa