Välkänd Appleläckare

Läcka: "Iphone 13 får starkare Magsafe, 120 Hz och always on-skärm"

Det florerar alltid rykten kring kommande modeller och Iphone 13 är inget undantag. En välkänd techläckare har kommit med uppgifter kring de nya telefonerna och de pekar på flera förbättringar i både kamera och skärm.

Publicerad Uppdaterad

Det välkända Appleläckaren Max Weinchbach har publicerat en del information om kommande Iphone 13. Hans tidigare läckor har ofta stämt förhållandevis bra, men man ska som vanligt ta den här typen av uppgifter med en nypa salt. 

Det som sägs om den kommande serien är i alla fall att Iphone 13 kommer att få en always on-skärm liknande den som de flesta Androidmobiler har idag. Det vill säga att du kan se klockan och notifikationer på skärmen utan att behöva aktivera telefonen. Den här tekniken fungerar bra på en OLED-skärm där varje pixel lyses upp individuellt och inte som på en LCD-skärm där hela panelen bakbelyses även om bara några pixlar används. Det gör att en always-on-skärm inte drar speciellt mycket batteri. 

Weinbach säger också att skärmen kommer att ha 120 Hz uppdateringsfrekvens på Pro-modellen, något det ryktades om att Iphone 12 skulle få. 

Tidigare har det klagats lite på att Magsafe-magneterna har varit för svaga, något som nu ska åtgärdas. Iphone 13 ska också få ett speciellt läge för astrofotografering, alltså att ta bilder av himlavalvet. När kameran riktas mot himlen kommer den självmant att aktivera astrofoto-läget och kunna identifiera olika himlakroppar. Det här kräver en förbättring av objektiv och sensor i vidvinkelkameran, något som också ska komma. 

En annan nyhet kopplad till kameran är att man nu ska kunna använda porträttläget för filmning. Att kunna ta en stillbild som analyseras och ges en suddig bakgrund är en sak, men att göra det med film är betydligt mer krävande, men det ska alltså bli möjligt i den kommande Iphone 13. 

Huruvida dessa uppgifter stämmer eller inte återstår att se. Vi räknar med att Iphone 13-serien lanseras i september i år.

Källa