Förväntas dyka upp i mars

Läcka påstås avslöja detaljer om Huaweis kommande P30 och P30 Pro

Tidigare renderingar från Onleaks

Huawei kommer med största sannolikhet att släppa sina nya P30- och P30 Pro-modeller någon gång i mars. Och nu har en mängd uppgifter om telefonerna läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har onekligen ett tufft uppdrag framför sig. Att följa upp den utmärkta P20-serien och den ännu bättre Mate 20-serien med ett nytt flaggskepp är ingen enkel match. Men stora skärmar, imponerande kameraspecifikationer och massor av arbetsminne låter onekligen som ett vinnande koncept. Och det är precis vad P30 och P30 Pro kommer att bjuda på, om man får tro uppgifterna i den läcka som nu publicerats. 

Liknar Mate 20 Pro

P30 Pro kommer precis som föregångaren P20 Pro att begåvas med en OLED-skärm. Men den här gången ska den ha böjda skärmkanter precis som på Mate 20 Pro, och dessutom ska skärmstorleken ligga på hela 6,5 tum. Telefonen ska även ha samma yttermått som just Mate 20 Pro. Än mer intressant är att även den enklare P30 kommer att få OLED-skärm, enligt uppgifterna. Skärmstorleken uppges landa på 6,1 tum. Tidigare har Huawei försett de enklare varianterna med LCD-skärmar. 

Ännu bättre kameror

På kamerasidan sägs P30 Pro få hela fyra kameror på bakstycket, och dessutom ska den få klart förbättrad prestanda när det gäller foton vid dunkla förhållanden. P30 sägs få samma kamerakonfiguration som Mate 20 Pro. Båda enheterna förväntas komma med Huaweis Kirin 980-chipp. P30 sägs få 8 GB arbetsminne, medan P30 Pro påstås få hela 12 GB. Några uppgifter kring den interna lagringskapaciteten förekommer däremot inte i läckan. Ett offentliggörande av telefonerna kommer sannolikt först efter MWC, men man vet aldrig. Kanske får vi veta mer redan tidigare. 

Källa