ROG med annat namn

Läcka pekar på Zenfone 11 Ultra som kopia av spelmobilen ROG

Asus har länge haft två distinkta telefonfamiljer, dels Zenfone som de senaste åren varit en kompakt smartphone av standardmodell och sedan spelmobilerna i ROG-serien. Nu verkar gränserna mellan de två produktfamiljerna suddas ut.

Publicerad Uppdaterad

För ett par år sedan så var Zenfone en telefon med ett par unika egenskaper, till exempel selfiekamera som i Zenfone 6 där den kunde rotera och var både huvudkamera och selfiekamera. Senare blev Zenfone istället en kompakt modell. ROG Phone har å sin sida utvecklats att bli allt mer extrem till både utseende och funktion, för att i den senaste utgåvan, ROG Phone 8 Pro, ta en annan riktning. 

Nu när läckta bilder på Zenfone 11 Ultra publicerats visar de att den ser ut att vara en i det närmaste omdöpt ROG Phone 8. De både telefonfamiljerna får alltså allt mer gemensamt och designen verkar snarlik. 

Enligt uppgifterna som liksom renderingen kommer från Evleaks ska Zenfone 11 Ultra lanseras tillsammans med en mer kompakt Zenfone 11. Den senare uppges dock vara aningen större än den nuvarande Zenfone 10.