Godkänd av FCC

Läcka: Samsungs billiga Galaxy A05s nära förestående

CAD-baserade bilder av Samsungs kommande budgetmodell Galaxy A05s har läckt, samtidigt som telefonen godkänts av amerikanska myndigheter.

Samsung Galaxy A04s är en av företagets populäraste mobiler i år, vilket inte är konstigt då det också är dess billigaste samtidigt som den klarar det mesta för en låg prislapp. Nu ser det ut som att efterträdaren Galaxy A05s är nära förestående.

Det är den kända läckaren Onleaks som släppt CAD-baserade bilder på telefonen. Det betyder att det inte är officiella pressbilder från Samsung utan återskapade bilder baserade på läckta ritningar. Samtidigt har telefonen passerat den amerikanska kontrollmyndigheten FCC, som avslöjar ytterligare en del av specifikationerna.

Enligt Onleaks mäter telefonen 167,9 x 77,7 x 8,8 mm och har en 6,6-tumsskärm med droppformad ö för selfiekameran. Telefonen ska ha ett batteri på 4000 watt, stöd för 25-wattsladdning och headsetuttag.

Jämfört med Galaxy A04s skulle det innebära en något större telefon, men med betydligt mindre batteri. Däremot vet vi inget om processor och kamera, två områden som är avgörande för om mobilen klarar sig på rätt sida om godkänd i den här prisklassen. Galaxy A04s började säljas den 22 september förra året så förmodligen behöver vi inte vänta alltför länge på att få se Samsung Galaxy A05s.

Källa.