Både bilder och specifikationer avslöjade

Läckta bilder påstås visa hur Huaweis Mate 10 ser ut

Är det här Mate 10?

Kinesiska Huawei förväntas släppa sin nya flaggskeppsenhet Mate 10 någon gång i oktober månad. Och även om en hel del information om enheten redan läckt ut, så är det här första gången som vi får se renderingar som påstås föreställa telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Det är på det kinesiska sociala nätverket Weibo som renderingarna som påstås föreställa Mate 10 har dykt upp, tillsammans med en del påstådda specifikationer. Med det sagt är det förstås vettigt att ta både bildmaterialet och uppgifterna med en nypa salt. Om nu bilderna är autentiska så är det hur som helst en smäcker enhet som visas upp, med en näst intill kantfri skärm, precis som Huaweis vd Richard Yu tidigare utlovat att Mate 10 ska ha. Enhetens front påminner i många stycken om Samsungs Galaxy S8. På baksidan finns dubbla kameralinser med optik från Leica, och alldeles under dem finns en rund cirkel som med största sannolikhet är enhetens fingeravtrycksläsare. 

Mycket redan känt

Även om Huawei inte offentliggjort några detaljer ännu, så har ett flertal läckor pekat på samma sak vad gäller specifikationerna. Och även den här gången sägs enheten få ett Kirin 970-chipp, 6,1-tumsskärm med QHD-upplösning, 6 GB arbetsminne samt ett lagringsutrymme på 64 GB. Huawei har inte heller avslöjat något lanseringsdatum för enheten, men flera tidigare rykten gör gällande att offentliggörandet ska ske i mitten av oktober. Enligt vd:n Richard Yu ska Mate 10 vara mer kraftfull än Apples kommande Iphone 8.

Huawei har ännu inte bekräftat om de ska ha någon presskonferens på den stora teknikmässan IFA i Berlin inom kort och man har heller inte berättat när om senare som den kommande Mate 10 ska visas upp officiellt. Inga inbjudningar har skickats ut. Tidigare har Huawei lanserat telefoner på IFA men förra året lanserade man Mate 9 och Mate 9 Pro först senare under hösten. Bekräftat är dock att Huaweis VD Richard Yu ska hålla en presentation på IFA-mässan med bolagets positionering strategiskt på marknaden som ämne. Det gör han lördagen den 2 september klockan 14.

Källa