https://www.mobil.se/nyheter/lanserad-asus-rog-phone-2-imponerande-prestanda
567313
Nyheter
Först med nya Snapdragon

Lanserad: Asus Rog Phone 2 – imponerande prestanda

ROG Phone på bilden har nu en uppdaterad syskonmodell kallad ROG Phone 2.
Gigantiskt batteri och svårslagen prestanda.

Asus visar tydligt att de menar allvar med sin närvaro i genren för spelmobiler. Efter lanseringen av första ROG Phone kommer nu uppföljaren och ROG Phone 2 innebär en hel del påtagliga uppgraderingar. Det handlar till exempel om ett stort batteri på hela 6000 mAh, Qualcomms helt färska Snapdragon 855 Plus samt en större skärm med ännu högre uppdateringsfrekvens.

Först den 4:e september ska Asus visa upp ROG Phone 2 för europeiska journalister men redan nu är telefonen presenterad på ett event i Kina.

Lik men olik

Till det yttre är mycket sig likt när man jämför nya ROG Phone 2 med föregångaren. Skärmen är en 6,59 tum stor Amoled-skärm som utöver snabba uppdateringsfrekvensen på 120 hertz, en fördubbling jämfört med föregångaren, även har snabbare avläsning av tryck, hela 240 hertz och detta ska tillsammans givetvis resultera i extremt snabb responstid när du spelar. Numera finns även fingeravtryckssensorn integrerad i skärmen och sensorn är optisk. Ingen mer fysisk sensor som i föregångaren alltså. 

Har nya Snapdragon

Asus Rog Phone 2 är den första telefonen som släpps med Qualcomms nyligen offentliggjorda Snapdragon 855 Plus, en i princip överklockad version av det tidigare lanserade Snapdragon 855 som sitter i många av dagens flaggskeppsmobiler. Systemchippet får sällskap i ROG Phone 2 av 12 GB arbetsminne. Just för spel så har Asus även passat på att förbättra några av de saker som introducerades i den första ROG Phone som Airtriggers där den tryckkänsliga ramen kan användas som spelknappar. Det var uppenbarligen inte bara vi på Mobil som hade lite synpunkter på den funktionen. Dessutom har Asus bland annat förbättrat vibrationsfeedback i telefonen med hjälp av två vibrationsmotorer.

48 megapixel

Kamerorna i Rog Phone 2 har lånat mycket från Zenfone 6, men här sitter dubbelkamerorna fast på baksidan och snurrar inte runt för att även hantera selfies. Det handlar på baksidan om Sonys 48-megapixelsensor kombinerat med en vidvinkelkamera och den ensamma selfiekameran tar bilder på 24 megapixel. 

Välj gränssnitt

En intressant sak med gränssnittet i telefonen är att man ska kunna välja om man vill ha en ren Android-installation eller om man föredrar Asus Rog-gränssnitt. Det här valet ska man kunna göra som en del av installationsprocessen första gången man startar telefonen. Än så länge finns inga prisuppgifter och de lär dröja tills telefonen presenteras i Europa den 4 september. Till The Verge säger Asus att vi ska kunna räkna med ett pris på ungefär samma nivå som första Rog Phone hade när den lanserades, det vill säga cirka 10 000 kronor. ANNONS: 
Köp ROG Phone II här!