Google Fi

Lanserat: Här är Googles mobilabonnemang

Google Fi är lanserat, Googles egna mobilabonnemang med en hel del specialfunktioner.

Publicerad Uppdaterad

Det har spekulerats och hintats om det ett bra tag nu, men nu är Googles eget mobilabonnemang Google Fi officiellt.

Du behöver vara bosatt i USA, använda en Nexus 6 och ha ett speciellt SIM-kort från Google för att det hela ska fungera för stunden.

Uppfyller du de kraven kan du sköta samtal över Wifi, som automatiskt kopplar över till vilket mobilnät som helst när mottagningen försvinner. Du kan även koppla upp dig mot öppna wifi-nät säkert genom krypterad trafik.. Du får köra mobilen som wifi-modem hur mycket du vill, samtal och sms och data är helt obegränsade inrikes och utrikessamtal är “billigare”. Google har även fixat avtal för att ha täckning i fler än 120 länder. Grundpriset för det hela landar på 20 dollar per månad. I grundpaketet ingår däremot inte data utan det kan du lägga till  för tio dollar extra, vilket inkluderar 4G-hastighet och 3 gigabyte data i paketet. För varje extra gigabyte data kostar det tio dollar per månad. Någon bindningstid finns inte heller för den delen.

Paketet i sig låter ganska bra på pappret, men det återstår så klart att se hur det blir i verkligheten. Med 120 länder med i paketet redan från början känns det i alla fall inte som att planer på en global lansering är helt omöjliga framöver och att det kommer tillkomma fler telefoner i erbjudandet.

Källa