Trots situationen med svartlistningen

Lansering av Huaweis Mate X i november ska fortfarande vara aktuell

Det ser onekligen ut som att Huawei har en tuff tid framför sig med sina nya Mate 30-telefoner. Men lanseringsplanerna för den böjbara Mate X ska trots det ligga fast.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis konsumentdivisions-vd Richard Yu uppgav så sent som i samband med IFA-mässan i början av månaden att den böjbara telefonen Mate X ska lanseras i oktober eller november, och de planerna ska fortfarande ligga fast, åtminstone enligt företagets egen kundservice. Detta trots att man till följd av den amerikanska svartlistningen av företaget nu tvingas släppa sina nya Mate 30-telefoner utan en fullfjädrad version av Android samt utan Googles många tjänster. Möjligen skulle dock Mate X kunna komma med Android, då telefonen certifierades redan i våras. 

Telefonen ska vara aktuell för lansering på den kinesiska marknaden i oktober, något som Richard Yu bekräftade under lanseringen av Mate 30-serien, och efter det ska fler marknader följa i november. Huawei skulle egentligen ha släppt Mate X tidigare i år, men valde att skjuta upp lanseringen efter att Samsung valt att senarelägga lanseringen av sin böjbara telefon Galaxy Fold. 

Mate X lär dock med tanke på den senarelagda lanseringen bjuda på en del förbättringar och nya komponenter. Istället för det Kirin 980-chipp som den ursprungliga versionen var utrustad med så kommer telefonen förmodligen att lanseras med det nya Kirin 990-chippet som har 5G-stöd integrerat, och möjligen har man även uppgraderat kamerorna. Det finns ännu inga specifika uppgifter om hur planerna för en svensk lansering ser ut.

Källa