Bra prestanda

Läsartest: Två av Mobils läsare testar Moto G6 Plus

För en tid sedan bad vi er läsare att testa Moto G6 Plus och berätta vad ni tyckte om telefonen. Många anmälde sig och här är nu de två första läsarnas åsikter om telefonen efter att ha använt den i ungefär en vecka.

Publicerad Uppdaterad

Läsartest av Moto G6 Plus: Desiree Logg

Första intrycket när jag packade upp mobilen var att den är så stor. Min telefon sedan tidigare är en Marshall London och skillnaden i mått är signifikant. Moto G6 Plus känns skön i handen, jag kan greppa bra med en hand trots dess storlek och tyngden är lagom också. Jag har varit skeptisk till större telefoner just för att de skulle bli tunga, kännas otympliga och sällan får plats i fickan. Med Moto G6 Plus gör de rundade kanterna gör att den alltid blir lätt att plocka upp. Och den får plats, det är definitivt en vanesak men inte så obekvämt som jag trott.

Barnsäker och snabb

Mobilen har trillat i både golv och backe då min son råkar vifta till så jag tappat den. Han har lite rörelser för sig men det har klarat helt utan blessyrer. Skärmen är skarp och mobilen känns liksom som att man plötsligt har glasögonen på. 

Jag har tittat mycket på Youtube, videochattat och växlat massor mellan appar och trots det så flyter allt på smidigt. Telefonen har inte hängt sig eller ens blivit ljummen en enda gång och det är inte en komplimang man kan ge till min Marshall-telefon. Med Marshall så har jag fått ha längre telefonsamtal med kylskåpsdörren öppen för annars blev den överhettad och kunde stänga av sig! Nu har jag inte behövt glo på mjölkpaket en enda gång.

Jag har tidigare hört mycket negativt om Motorola. I mitt umgänge har den kallats för mobilernas Lidl, men dryga kommentarer tystnar när de får se vilket flow den faktiskt har och när den inte laggar en enda gång när vi kör PUB G så är inte Lidl så dumt längre.

Några irritationsmoment

Fingeravtrycksgrejen är inte helt klockren. Det har hänt vid flera tillfällen att jag slår koden eftersom mitt avtryck inte känns igen. Det är inget som stör massor men bör nämnas ändå. Likadant med swipeandet med att gå tillbaka till föregående sida. Där har jag stött på mindre patrull, särskilt när den legat i fickan ett tag.

Det lilla volymhjulet på min Marshall saknar jag verkligen. Så enkelt att ha den i fickan och bara scrolla men nu blir det ett tryckande och jag får ta upp den för volymändring (om jag inte kör i headset). Pavarotti, Duke Ellington och Pink Floyd har poppats och ljudet är inte det bästa. Det kan kännas burkigt, men där är jag nog bortskämd med Marshall. Däremot så låter Strapping Young Lad rent av dåligt och det charmiga knastrandet vid Blind Willie Johnsons låtar blir mer ett störande brus.

Flera fördelar

Batteritiden är jättebra och den laddar väldigt snabbt. Färgerna i skärmen är klara och skarpa och den anpassar ljusstyrkan väl när man rör sig inom/utomhus och videochattar samtidigt. 

Läsa e-böcker går utmärkt och på det stora hela är jag väldigt nöjd med mobilen. Den har ett schysst flow och rör sig lätt mellan olika appar. Och, på riktigt, alla gillar och handlar ju på Lidl, i smyg!

Skrivet av Mobilläsaren Desiree Logg

Läsartest av Moto G6 Plus: Joakim Carlbinder

Att som Iphoneägare få Moto G6 Plus i min hand får mig att reagera hur stor den är jämfört med min Iphone SE, men även hur snygg och fräsch den ser ut. Jag uppskattar glassidan i blått och att telefonen samtidigt är så tunn. 

Jag har alltid valt mindre mobiler men inser att det kan vara en nackdel med de möjligheter som mobilen ger idag. Moto G6 är hela 5,9 tum jämfört med min Iphone som bara är på 4 tum, men trots storleksskillnaden kan jag använda den med en hand och kontrollera de flesta funktionerna, vilket är mycket positivt.

Jag använder främst Ios, men har via jobbmobilen erfarenhet även av Android. I Moto G6 Plus upplever jag att systemet flyter på bättre än jag upplevt tidigare och det var inga problem att komma igång. Det skulle möjligen vara att man behöver markera sina kontakter som privat eller arbete om man kör med dubbla simkort, men det ser jag inte som något större problem.

Jag har verkligen hårdkört mobilen med flera appar och webbsidor öppna samtidigt, men märker trots det ingen slöhet eller att systemet någonsin hackar. Android 8.0 känns bättre än föregående version och min Iphone har förmågan att släcka ner helt vid för mycket aktivitet, något som Moto G6 Plus inte visar några tecken alls på.

Underbara bilder

Kameran, som ju är med dubbla linser på baksidan av Moto G6 Plus tycker jag tar underbara, knivskarpa bilder i alla lägen, så även i solljus och programvaran har många roliga effekter och specialfunktioner. Jag fastnade särskilt för textscanner som jag använder i mitt arbete mycket och den var väldigt smidig att använda. Även möjligheten att identifiera platser, mycket trevligt!

Skärmen på 5,9 tum är trevlig, särskilt för film och spel. Trots det är batteritiden verkligen maraton om man jämför med Iphone SE. Moto G6 Plus klarar gott och väl en dag utan laddning och turboladdaren finns ju där för snabb laddning när det behövs. Andra fördelar är dubbla simkortplatser så jag slipper bära med mig både jobb- och privatmobil, minneskortplats, bra ljud i högtalarna och en equalizer, men något headset eller hörlurar får man inte med i paketet. Istället får man med ett genomskinligt skydd, trevligt men visst skulle det vara bra även med ett headset.

Jag har helt klart fastnat för denna mobil och den kan bli den nästa jag köper, särskilt med tanke på prislappen på cirka 3000 kr i förhållande till den kvalitet man får.

Skrivet av Mobilläsaren Joakim Carlbinder