Inte så mini

LG G2 Mini lanserad

LG töjer på definitionerna till bristningsgränsen när de lanserar en minimobil med 4,7-tumsskärm.

Publicerad Uppdaterad

LG fortsätter att skvätta ur sig sina nyheter inför Mobile World -mässan som startar nästa vecka. Efter att tidigare ha gjort klart att man tänker lansera en G2 Mini på mässan har man nu offentliggjort den med specifikationer.

Den som hoppades att LG skulle följa i Sonys fotspår och göra en mindre mobil med samma prestanda som storebror lär bli besviken. För det första är telefonen inte särskilt mycket mindre. Skärmen är på 4,7 tum, mot 5,2 tum för storebror. För det andra har det mesta i specifikationerna bantats ner från G2.

Skärmens upplösning blir 540 x 960 pixel, telefonen får en Snapdragon 400 i stället för 800 som processor (eller Tegra 4i på vissa marknader), kameran krymps till 8 megapixel, och det interna lagringsminnet stannar på 8 gigabyte. Modeller finns med och utan 4g och med ett eller två sim-kort.

Det handlar alltså snarare om en budgetmodell av G2 än en minivariant, vilket också märks på att man börjar sälja den i Ryssland och närliggande länder först, för att följa upp i resten av världen senare. Om den kommer till Sverige och vad den i så fall kommer att kosta har vi inga uppgifter på i dagsläget.

Programvarumässigt lovar i alla fall LG att telefonen ska ha Android 4.4 Kitkat från start, samt LG:s funktioner från storebror såsom gästläge.

Källa