https://www.mobil.se/nyheter/lg-har-utvecklat-ett-eget-ai-chipp
567037
Nyheter
Nu ska produkter för det smarta hemmet bli ännu smartare

LG har utvecklat ett eget AI-chipp

Kommande smarta hem-produkter från koreanska LG kommer att rustas med ett helt nytt chipp, som påstås göra dem både smartare och säkrare.

LG har som kanske bekant en herrans massa produkter i sitt sortiment. Utöver tv-apparater och smartphones så erbjuder man även allt från robotdammsugare och kylskåp till tvättmaskiner och hemmabiosystem. Och nu har man tänkt att de produkter i sortimentet som kan sorteras in under begreppet ”smarta hem” ska få en smärre kvalitetsboost. Detta då man utvecklat ett eget chipp med artificiell intelligens, som bygger på företagets proprietära AI-motor LG Neural Engine. Konceptet ska i många hänseenden vara inspirerat av hur den mänskliga hjärnan fungerar, och enligt LG själva så medger teknologin bättre bearbetning av så kallade deep learning-algoritmer. 

Det nya chippet kommer bland annat att finnas i tvättmaskiner, kylskåp och robotdammsugare. All databearbetning där säkerheten inte är av avgörande betydelse kommer att ske i en zon, medan säkerhetskritisk databehandling sker i en extra säker del av chippet, något som åtminstone i teorin gör att känsliga personuppgifter inte riskerar att exponeras. Vidare så ska chippet vara mycket bra på att identifiera både platser, människor, röster och objekt av olika slag.