Visar upp skärm och användargränssnitt

LG lanserar G4 i delar

LG gör tvärtom. I stället för att försöka hålla allt hemligt inför en lansering har man nu visat upp valda delar av kommande LG G4.

Publicerad Uppdaterad

LG har aldrig varit bra på att hålla hemligheter, och deras nyheter brukar läcka ut i god tid före lansering, för att inte tala om deras märkliga för-lanseringar i Korea någon vecka innan press-event.

Det verkar som man nu försöker vända denna svaghet till en styrka. Att det är LG G4 man ska lansera på sitt event den 28 april skriver man offentligt, och nu har man till och med visat upp två delar som man säger ska finnas i den kommande LG G4. Dels användargränssnittet, dels skärmen.

Användargränssnittet LG UX 4.0 ska följa rådande trend med förenkling, färre förinstallerade appar och mer stiliserad design. Bland nyheterna finns bland annat en hemskärm som heter Smart Bulletin, som samlar information från ett flertal appar på ett och samma ställe. Kameran ska ha fått ett automatläge där du inte ska behöva bekymra dig mot något, och ett manuellt läge där du kan ställa in allt för hand. Du kan också starta kameran genom att dubbeltrycka på en av knapparna på baksidan. En Youtube-video visar nyheterna.

Samtidigt har LG visat upp en ny bildskärm som man säger ska finnas i G4. Skärmen är en LCD-display på 5,5 tum med 2560 x 1440 pixel, precis som på föregångaren G3. Enligt LG ska dock skärmen ha 50 procent högre kontrast än andra LCD-displayer, bättre svärta och vara 30 procent ljusare utan att förbruka mer ström. Skärmen ska också ha ny avancerad tryckkänslighet som gör att den ska fungera även om det är vatten på skärmen.

Mobil kommer att bevaka LG:s lansering den 28 april, då vi får veta mer om LG G4. Om LG kan hålla sig tills dess.

Källa