https://www.mobil.se/nyheter/lg-uppges-flytta-telefontillverkning-fran-sydkorea-till-vietnam
566933
Nyheter
Berör primärt flaggskeppstelefonerna

LG uppges flytta telefontillverkning från Sydkorea till Vietnam

Källor till den koreanska nyhetstjänsten Yonhap uppger att LG står i begrepp att flytta tillverkningen av sina flaggskeppstelefoner från hemlandet Sydkorea till Vietnam.

Att LG skulle vara i behov av att optimera sin smartphoneverksamhet kommer måhända inte som någon direkt chock. Det har under de senaste åren gått trögt på smartphonemarknaden för företaget, som fått finna sig i att leva i skuggan av landsmännen Samsung på mobilsidan. Och om man får tro källor till den koreanska nyhetstjänsten Yonhap så är tillverkningen av telefoner på väg bort från Sydkorea. Istället ska man satsa på att förlägga all tillverkning till Vietnam, där man redan idag har en fabrik. 

Handlar om 10 - 20 procent

Det är primärt flaggskeppstelefonerna som tillverkas i Sydkorea idag, och produktionen i landet står enligt Reuters för mellan 10 och 20 procent av LG:s totala mobilprouktion. Även om LG har haft det tufft på senare år, primärt i konkurrensen med kinesiska tillverkare, så har man ändå en fin position både på hemmaplan och bland amerikanska operatörer.