Liknar Apples Taptic Engine

LG V30 får avancerad haptisk feedback

V30 får avancerad haptisk feedback.

Företaget Immersion meddelar att LG:s kommande flaggskepps-telefon V30 kommer att vara rustad med deras system för avancerad haptisk feedback, som i stora delar påminner om systemet Taptic Engine som Apple introducerade med Iphone 6S för två år sedan.

Publicerad Uppdaterad

Haptisk feedback finns i många mobila enheter, men med undantag för Apples Iphone så är systemen i regel ganska enkla. Det handlar inte sällan om maximalt tre nivåer av tryckkänslighet och respons. Men LG:s kommande flaggskepps-enhet V30 kommer att vara utrustad med betydligt mer avancerad haptisk feedback än så. Det avslöjar företaget Immersion, vars HD Touchsense-teknologi kommer att finnas i V30. Systemet påminner till stora delar om just Apples Taptic Engine, som alltså lanserades tillsammans med Iphone 6S 2015. Systemet erbjuder mycket finkänslig kontroll och kan programmeras ner till minsta detalj för olika ändamål. 

Skapar nya möjligheter

Bland de många exempel på hur feedbacken kan användas så nämner man kamera-appen, där man känner en slutarvibration i samband med att man tar en bild, precis som på en systemkamera. Och när man ändrar inställningarna ska det kännas i fingret som om man snurrar på ett mekaniskt reglage. Andra typer av interaktion ger mer subtila effekter, som när man exempelvis avfärdar en notifiering eller byter fönster. LG V30 offentliggörs den sista augusti och ska enligt de senaste uppgifterna finnas i butikerna i september. 

Källa