Julklappstips från Mobil

Lista: 5 julklappstips för de som vill ha en enkel telefon

Mobils redaktion ger tips på julklappar för alla. Idag kollar vi på telefoner för dig som bara behöver ringa.

Publicerad Uppdaterad

”vilken telefon är bäst?” är kanske den vanligaste frågan vi får här på Mobil och vi har hittills inte hittat någon som blivit glad över svaret att det beror helt på vad du vill använda den till. Medan föregående lista gick mer åt teknikovana och seniorer så finns det givetvis andra som kanske inte nödvändigtvis ser dåligt (eller vad det nu kan vara) utan bara har behov av samtal och sms och som mest blir förbannade av att behöva ladda telefonen varje kväll. Då finns det såväl enkla som billiga alternativ att välja mellan.

Doro Phoneeasy 631 En ganska dyr, men å andra sidan välbyggd modell som ursprungligen är tänkt för seniorer, precis som det mesta Doro gör. Men samtidigt är det en bra grundmodell som klarar just sms och samtal och där du inte behöver bekymra dig om alla de extrafunktioner som ofta brukar följa med av bara farten i många andra telefoner.

Ca Pris: 1290 kr
Mer info: www.doro.se

Nokia 301 Nokia kan det härmed billiga knapptelefoner och 301 är inget undantag. Här får du förvisso med en bunt lullull också, som färgskärm, kamera och en bunt extrafunktioner i mjukvaran. Men bygget och prislappen kombinerat med bra batteritid gör den till ett klockrent val i kategorin ändå.

Ca Pris: 750 kr
Mer info: www.microsoft.se


Samsung Xcover 271

Priset har dalat sedan vi testade den här luren för tre år sedan, vilket gör den ganska prisvärd i dagsläget. Batteritid och en ganska bra funktionsuppsättning utan att gå till överdrift kombineras med såväl vatten- som stöttålighet för den som behöver det i sin vardag.

Ca Pris: 899 kr
Mer info: www.samsung.se

Samsung GT-E1150

Det är ingen telefon som du hittar i drivor på exempelvis prisjakt och modellnamnet kan variera något, men det här är den typiska telefonen du brukar hitta i en reaback tillsammans med kontantkort från valfri operatör. För det priset är den ett kap och en telefons grundfunktioner hanteras utan några som helst problem.

Ca Pris: 299 kr
Mer info: www.samsung.se

CAT B100 Ett lite dyrare alternativ till Samsungs tåliga på den här listan. Främsta skillnaden ligger också i just tåligheten som skruvats upp lite extra. Annars finns det som brukar vara önskvärt här i kommunikationsform och såklart den betydligt längre batteritiden än vad dagens smarta telefoner har.

Ca Pris: 1400 kr
Mer info: www.catphones.com