Julklappstips från Mobil

Lista: Bästa skärmskydden för mobilen

Mobils redaktion ger tips på mobila julklappar för alla. Här tipsar vi om det senaste för att skydda skärmen.

Publicerad Uppdaterad

När det pratas om olika trender är knappast skärmskydd något som kanske kommer upp i det vardagliga talet. Men under det senaste året kan vi faktiskt säga att det går en trend hos tillverkare av skärmskydd. Många rör sig bort från olika typer av plast för att istället satsa på glas i olika former. Det kanske låter lite kontraproduktivt när det är just glaset på skärmen som brukar spricka, men det finns ett par poänger. 

Glas är betydligt mer tåligt för repor till skillnad från olika plastmaterial, vilket gör att de vanligaste skadorna på en skärm lätt kan undvikas. Blir glasskyddet repigt är det bara att byta ut, vilket inte riktigt går i samma utsträckning med mobilens egen skärm. Glas ger även betydligt mindre reflektioner, bubblor och andra tråkigheter som plastskydden brukar förknippas med. Glas ger dessutom en betydligt bättre pekkänsla än vad många plastvarianter gör.

Just när det gäller skärmskydd handlar det inte så mycket om till vilka modeller det passar. Ofta handlar det bara om att skära ut en rektangel som passar skärmen, så det brukar finnas till de flesta telefonmodeller. Kolla däremot med tillverkaren först så att du inte letar i onödan.

Otterbox Alpha glass Screen Protector Även om de är mest kända för tåliga skal gör Otterbox såklart även skärmskydd. Alpha Glass är deras glasskydd som är både repbeständigt och splitterskyddat (om det skulle gå sönder).

Ca Pris: 350 kr
Mer info: www.otterbox.com

Copter Exoglass Även svenska Copter kan skryta med glasskydd för mobilskärmar. Utöver enkla instruktioner för hur du fäster skyddet menar Copter att deras glas är kemiskt härdat och därför, rent tekniskt, är lika hårt som stål.

Ca Pris: 300 kr
Mer info: www.copter.com

Zagg InvisibleShield Glass Amerikanska Zagg är världskända för sina Invisibleshield-filmer för mobilskärmar och även det bolaget har nu börjat sälja glasskydd. Deras glasskydd är riktigt tunt och även behandlat med en speciell oljeresistent lösning som ska minska mängden fingeravtryck på skärmen.

Ca Pris: 350 kr
Mer info: www.Zagg.com

Racingshield Nanoglass Ännu ett svenskt företag är lilla Racingshield, som tagit både namn och teknik från vad de pysslade med från början, nämligen delar till racingbilar. Utöver repsäkerhet och liknande egenskaper som de flesta andra glasskydd har de även en speciell ytbehandling för att skyddet inte ska kännas av alls.

Ca Pris: 300 kr
Mer info: www.racingshield.com

Copter Screenprotector Vi avslutar listan med ett mer traditionellt skärmskydd i plast. Här är reptåligheten inte lika hög, men priset är å andra sidan betydligt lägre också. Med de medföljande instruktionerna och verktygen är det dessutom riktigt enkelt att sätta dit skyddet utan att det blir luftbubblor eller liknande.

Ca Pris: 220 kr
Mer info: www.copter.com